Hospodaření penzijního fondu ČP v prvním čtvrtletí 2010

Datum: 13.září 2012

Počet klientů penzijního připojištění přibývá a roste i objem jejich vkladů. Vyplývá to z čtvrtletních výsledků Penzijního fondu České pojišťovny, největšího penzijního fondu v české republice.

Penzijní fond České pojišťovny zaznamenal v prvním čtvrtletí velmi dobré hospodářské výsledky. Jen v prvních třech měsících letošního roku se mu podařilo dosáhnout zisku 405 milionů Kč. Ten bude podle zákona rozdělen mezi klienty.

V meziročním srovnání lze pozorovat nárůst aktiv o 9,5 %. Nyní fond spravuje více než 56 miliard Kč. Neroste jen objem vkladů, ale rozšiřují se i řady těch, kteří se do systému penzijního připojištění zapojili. Od konce loňského března se jejich počet meziročně zvýšil o 2 %. „Dlouhodobě sledujeme trend, kdy si lidé více uvědomují svůj díl odpovědnosti na své vlastní budoucnosti,“ řekl Tomáš Matoušek.

Penzijní připojištění u PFČP je spolu se státním příspěvkem a úlevami na daních jeden z nejspolehlivějších a nejatraktivnějších způsobů spoření na penzi. Jeho výhodnost dále zvyšuje příspěvek zaměstnavatele.